FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

  • Hoe bereid ik mij voor op een bezoek aan de dokter? How to prepare for a visit to the general practitioner?
  • Waar vind ik betrouwbare medische informatie op internet?
  • Moet ik voor een consult betalen?
  • Kan ik vandaag nog gezien worden?
  • Ik ben verhinderd!
  • Wat doet een praktijkondersteuner precies?
  • Wat is het LSP?
  • Kan de huisarts een Geneeskundige verklaring afgeven?
Hoe bereid ik mij voor op een bezoek aan de dokter? How to prepare for a visit to the general practitioner?

The site below explains how to prepare for a visit to the general practitioner.

https://www.naarjehuisarts.nl/nl/

This site is also available in Arab.

https://www.naarjehuisarts.nl/ar/#!/ar

Waar vind ik betrouwbare medische informatie op internet?

www.thuisarts.nl. is a reliable online source for medical information. All information on the site is supplied and checked by the scientific society of Dutch general practitioners (GPs). Wilt u stoppen met roken? Kijk dan op www.rookvrijookjij.nl voor meer informatie en tips.

Moet ik voor een consult betalen?

Het consult bij uw huisarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering en valt buiten uw eigen risico. Voorgeschreven medicatie, aanvullend onderzoek en bepaalde verrichtingen worden wel verrekend met uw eigen risico. Raadpleeg uw zorgverzekeringspolis voor de voorwaarden.

Kan ik vandaag nog gezien worden?

Wilt u nog dezelfde dag gezien worden? Neem dan zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk om 10.00 ’s morgens contact op met de praktijk. We zullen dan ons uiterste best doen om u voor die dag nog een consult aan te bieden.

Ik ben verhinderd!

Bent u verhinderd? Laat dit ons tijdig weten. Afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht. De kosten bedragen 12,50 euro per consult en 25,00 euro voor een dubbel consult. Deze kosten zijn niet te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Wat doet een praktijkondersteuner precies?

Bij De Huisarts hebben wij praktijkondersteuners voor de huisarts (POH).  Zij begeleiden patiënten met chronische aandoeningen zoals astma, COPD en diabetes. Wij hebben ook een gespecialiseerde POH voor het begeleiden van psychische klachten (POH-GGZ).

Wat is het LSP?

Het Landelijk Schakel Punt (LSP) maakt het mogelijk voor zorgverleners om, als dat nodig is, inzage te hebben in belangrijke informatie uit uw medisch dossier. Denk aan bijvoorbeeld uw medicatie, allergieën voor bepaalde medicijnen of belangrijke ziekten of aandoeningen. Dit kan in spoedeisende situaties van grote waarde zijn. Meld u aan op www.volgjezorg.nl.

Kan de huisarts een Geneeskundige verklaring afgeven?

De huisarts mag in principe geen geneeskundige verklaringen afgeven aan eigen patiënten. Lees hier meer in de folder van het KNMG.

Copyright © De Huisarts 2019