VOORBEREID NAAR DE HUISARTS


Wij werken op afspraak (er is dus geen inloopspreekuur).

Een afspraak maken op verschillende manieren, ook online maar ivm Corona maatregelen is het aantal plekken beperkt. Vooralsnog kan een afspraak maken online alleen via de Medgemak app of via MijnGezondheid.net.  Een afspraak maken kan natuurlijk ook telefonisch bij de assistente.

Een afspraak duurt 10 minuten, meestal is dit voldoende om uw klacht goed te onderzoeken. Als u meerdere klachten heeft of het idee heeft dat er voor uw klacht meer tijd nodig is dan willen we dat graag van te voren weten. Wij kunnen er dan rekening mee houden in de agenda zodat iedereen op tijd aan de beurt is.

Spreekuren huisartsen
Van maandag t/m vrijdag is er dagelijks spreekuur. Op maandag, dinsdag en donderdag huisarts Vossers, op maandag, woensdag en vrijdag huisarts Stavenuiter.

Goed voorbereid naar het spreekuur
U hebt vaak meer aan een consult als u zich even de tijd neemt om u goed voor te bereiden op het gesprek door vooraf te bedenken wat uw klachten zijn, hoe lang u ze hebt, waar u zelf aan denkt en wat u verwacht van het bezoek aan uw huisarts. Een briefje kan u helpen niets vergeten te vragen en neem dat vooral mee. Als u denkt koorts te hebben, is het handig als u die opmeet op dat moment. Indien u buikklachten heeft, lever voor het consult urine in bij de doktersassistente. Het is fijn als u meedenkt over hoe we uw klachten kunnen verhelpen of verhelderen.

Visite
Huisbezoek is bedoeld voor ernstig zieke patiënten. Bent u om een medische reden niet in staat om naar de praktijk te komen dan bezoeken we u aan huis. In de huisartsenpraktijk zijn betere onderzoek- en behandelmogelijkheden, een afspraak op het spreekuur is daarom vaak beter.

De huisbezoeken worden aan het eind van de ochtend en in het begin van de middag gedaan tussen 12.00 – 14.30 uur. Vraag een huisbezoek liefst voor 10.00 uur aan.

Het telefonisch spreekuur 
Als u telefonisch wilt overleggen met de huisarts kunt u ’s ochtends hiervoor een afspraak maken bij de doktersassistente, zodat u later door de huisarts wordt teruggebeld. Dit gebeurt meestal tussen 12.00 en 14.00 uur, bij drukte kan dit ook tussen 16.00 en 17.00 zijn.

Assistentenspreekuur
De praktijkassistente heeft een eigen spreekuur. Voor dit spreekuur kunt u bij de assistente een afspraak maken.
U kunt op dit spreekuur terecht voor:

  • controle van bloedsuiker
  • controle van bloeddruk
  • oortoilet
  • behandeling van wratten met stikstof (wij hebben iedere dag stikstof op de praktijk),
  • eenvoudige wondbehandeling
  • verwijderen van hechtingen
  • administratieve zaken
  • urineonderzoek
  • uitstrijkje

Bij urineonderzoek is het van belang dat u ’s ochtends de urine afgeeft bij de balie. Let u er wel op dat de urine voor een goede beoordeling binnen een uur gebracht dient te worden of anders tevoren gekoeld bewaard moet zijn.

Afspraak annuleren
Als u niet op uw afspraak kunt komen verzoeken wij u vriendelijk om uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen. Zodoende kan er op dat tijdstip nog iemand anders ingepland worden en kan de wachttijd voor afspraken zo kort mogelijk gehouden worden. Afspraken bij de praktijkondersteuners GGZ en somatiek (uw afspraak voor COPD/diabetescontrole) graag 48 uur van tevoren afzeggen. Indien u niet op uw afspraak komt zonder dat u dit van te voren heeft gemeld, zullen wij de kosten daarvoor bij u in rekening brengen. Die bedragen €12,50 ex. btw voor een normaal consult en €25,00 ex. btw voor een lang consult of een verrichting.

Online afspraken
Let op: online afspraken maken is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Bijvoorbeeld: pijn op de borst, benauwdheid, hevige pijn, krachtverlies, verwardheid. Neem dan direct telefonisch contact op.

Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.


Copyright © De Huisarts 2021