Praktische informatie

Leest u alstublieft onderstaande informatie door zodat u goed voorbereid een afspraak kunt maken en op afspraak kunt komen

Spreekuren


Spreekuren huisartsen
Van maandag t/m vrijdag is er dagelijks spreekuur. Op maandag, dinsdag en donderdag huisarts Vossers, op maandag, woensdag en vrijdag huisarts Stavenuiter.

Goed voorbereid naar het spreekuur
U hebt vaak meer aan een consult als u zich even de tijd neemt om u goed voor te bereiden op het gesprek door vooraf te bedenken wat uw klachten zijn, hoe lang u ze hebt, waar u zelf aan denkt en wat u verwacht van het bezoek aan uw huisarts. Een briefje kan u helpen niets vergeten te vragen en neem dat vooral mee. Als u denkt koorts te hebben, is het handig als u die opmeet op dat moment. Indien u buikklachten heeft, lever voor het consult urine in bij de doktersassistente. Het is fijn als u meedenkt over hoe we uw klachten kunnen verhelpen of verhelderen.

Visite & online afspraken


Visite
Huisbezoek is bedoeld voor ernstig zieke patiënten. Bent u om een medische reden niet in staat om naar de praktijk te komen dan bezoeken we u aan huis. In de huisartsenpraktijk zijn betere onderzoek- en behandelmogelijkheden, een afspraak op het spreekuur is daarom vaak beter.

De huisbezoeken worden aan het eind van de ochtend en in het begin van de middag gedaan tussen 12.00 – 14.30 uur. Vraag een huisbezoek liefst voor 10.00 uur aan.

Online afspraken
Let op: online afspraken maken is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Bijvoorbeeld: pijn op de borst, benauwdheid, hevige pijn, krachtverlies, verwardheid. Neem dan direct telefonisch contact op.

Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.


Afspraakmogelijkheden

Telefonisch spreekuur & assistentenspreekuur


Het telefonisch spreekuur 
Als u telefonisch wilt overleggen met de huisarts kunt u ’s ochtends hiervoor een afspraak maken bij de doktersassistente, zodat u later door de huisarts wordt teruggebeld. Dit gebeurt meestal tussen 12.00 en 14.00 uur, bij drukte kan dit ook tussen 16.00 en 17.00 zijn.

Assistentenspreekuur
De praktijkassistente heeft een eigen spreekuur. Voor dit spreekuur kunt u bij de assistente een afspraak maken.
U kunt op dit spreekuur terecht voor:

  • controle van bloedsuiker
  • controle van bloeddruk
  • oortoilet
  • behandeling van wratten met stikstof (wij hebben iedere dag stikstof op de praktijk),
  • eenvoudige wondbehandeling
  • verwijderen van hechtingen
  • administratieve zaken
  • urineonderzoek
  • uitstrijkje

Bij urineonderzoek is het van belang dat u ’s ochtends de urine afgeeft bij de balie. Let u er wel op dat de urine voor een goede beoordeling binnen een uur gebracht dient te worden of anders tevoren gekoeld bewaard moet zijn.

Klachten


Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. U kunt hier meer lezen over het indienden van een klacht.

Copyright © De Huisarts 2021